Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Olesea Stamate: Curtea Anticorupție va fi funcțională pînă la sfîrșitul acestei veri

2 apr. 2023,, 18:00   Politică
2640 0

Curtea Anticorupție va fi funcțională pînă la sfîrșitul acestei veri, iar în cadrul Curții vor activa judecători care urmează a fi selectați și verificați conform unei proceduri stabilite.

Declarația a fost făcută de ex-ministrul Justiției, președintele Comisiei juridice numiri și imunități în Parlament, Olesea Stamate, la Vocea Basarabiei.

Ex-ministrul a precizat că dacă judecătorii respectivi vor trece procedura de vetting deplin, s-ar putea să nu mai fie nevoie de o altă verificate adițională. Olesea Stamate a menționat că această instanță va scădea presiunea pusă în prezent pe judecători care au un volum forte mare de lucru, iar din această cauză se atestă și un ritm foarte extins al examinării dosarelor, scrie radiomoldova.md.

„Dacă vorbim despre dosarele care au fost deja trimise de Procuratura Anticorupție în instanțele de judecată, noi vedem că acestea sînt tergiversate în examinare din varii motive. Evident că și avocații apărării utilizează toate mecanismele posibile ca să le tergiverseze, pe de altă parte, și judecătorii sînt foarte încărcați și atunci dacă trebuie să amîne ședința nu o pot amîna în aceeași săptămînă, de exemplu, peste cîteva zile, trebuie s-o amîne peste cîteva luni și din acest motiv se creează un ritm destul de extins al examinării dosarelor pînă ajungem la condamnări efective. Tocmai de asta a venit și dna președintă cu propunerea să creăm curtea specializată anticorupție, deoarece în cadrul acestei instanțe poți să prioritizezi și atunci să dai doar dosarele de corupție mare acestei instanțe și această instanță să dedice în exclusivitate timpul său pentru examinarea acestor dosare”, a spus Olesea Stamate.

3
0
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?