Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Oficiali din regiunea transnistreană, monitorizați de Chișinău la ieșirea din R. Moldova

11 aug. 2022,, 14:49   Politică
5035 0

Autoritățile de la Chișinău au pus în aplicare, începînd cu data de 1 august, mecanismul notificare-permitere a trecerii peste frontiera de stat a Republicii Moldova, inclusiv la trecerea prin Aeroportul Internațional Chișinău, a persoanelor cu poziții de răspundere din așa-zisele structuri din regiunea transnistreană ce efectuează călătorii peste hotarele țării în pretinse scopuri de serviciu.

Potrivit Biroului de Reintegrare, mecanismul este provizoriu și implementat de către autoritățile competente ale Republicii Moldova, transmite replicamedia.

„Prin acest mecanism se va asigura monitorizarea și responsabilizarea subiecților vizați din considerente de securitate și de legalitate. Mecanismul dat nu vizează sub nici-o formă libertatea de circulație pe întreg teritoriul Republicii Moldova și peste hotarele țării în scopuri personale, precum și nu aduce limitări în drepturi altor categorii de persoane din stînga Nistrului și municipiul Bender decît cele enunțate supra”, a declarat pentru Replica Media consultanta superioară din cadrul Biroului, Mariana Sarî.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?