X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

O listă lungă de oficiali ruși, declarați indezirabili pe teritoriul R.Moldova

28 apr. 2023,, 08:15   Politică
5576 0

Preşedintele rus Vladimir Putin este declarat indezirabil pe teritoriul Republicii Moldova. Despre aceasta a declarat prim-ministrul, Dorin Recean, la Cutia Neagră.

Totodată, Igor Ceaika, cofondatorul Uniunii de afaceri moldo-rusă nu poate intra în țara noastră.

-„Noi avem o listă lungă și tot îi trimitem înapoi acasă. Republica Moldova este o țară independentă, suverană și oricine nu respectă alegerea poporului, alegerea cetățeanului, asta este atitudinea noastră să le spunem că fiecare trebuie să-și știe locul și ei dacă au ceva să-și facă acasă, să-și facă”, a spus Recean.

-„Ceaika (Igor Ceaika, cofondatorul Uniunii de afaceri moldo-rusă), dacă mîine vrea să vină în Republica Moldova va putea intra?”, a întrebat moderatorul.

-„Nu”, a răspuns prim-ministrul.


„-Orice oficial din Federația Rusă care vrea să vină în Republica Moldova nu poate veni acum?”, a fost întrebat premierul.

„-Nu orice oficial, dar cei din lista noastră care nu pot să intre în Republica Moldova.Această listă nu este publică. Unii vor cunoaște în momentul în care să vină, alții cred că deja știu”, a specificat Recean.

„-Putin dacă vrea întîmplător să vină în Republica Moldova poate veni?”, a fost întrebat prim-ministrul.

„-Nu”.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a luat act de deciziile autorităților ruse de a declara persona non grata un diplomat al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, precum și de a aplica interdicția de intrare în Federația Rusă pentru unii oficiali ai Republicii Moldova.

Anterior și un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat persoană non grata și este obligat să părăsească Republica Moldova, anunța Ministerul de Externe de la Chișinău, la 19 aprilie.

6
0
0
2
54

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?