Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Noi probe și solicitări respinse - ce se întîmplă la CC, unde se decide soarta partidului "ȘOR"

12 iun. 2023,, 16:42   Politică
3048 1

Curtea Constituțională (CC) s-a întrunit astăzi la ora 10.00, după aproape o lună, pentru a continua examinarea sesizării Guvernului cu privire la verificarea constituționalității Partidului Politic „ȘOR”. Judecătorii au decis să dea mai mult timp Guvernului și formațiunii pentru a-și pregăti și a-și prezenta pledoariile.

Potrivit Executivului, formațiunea "ȘOR" acționează „în contradicție cu principiile statului de drept și pune în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova”.

După cîteva ore de deliberări, magistrații CC au revenit în sală. Totodată, președintele CC a anunțat că atît timp cît magistrații erau în deliberări, în adresa CC a parvenit o scrisoarea din partea șefei Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin. În plic, era un CD cu înregistrări video și audio relevante pentru cazul ȘOR.

Avocatul Guvernului, Eduard Digore, a cerut anexarea unui șir de probe la dosar, care sunt legate de ridicarea imunității în Parlament a Marinei Tauber. Avocații acesteia au cerut ca magistrații CC să nu admită anexarea la dosar a probelor noi.

După audierea poziției părților, magistrații au mers din nou pentru deliberări, după revenire anunțînd că se restituie PA materialele prezentate.


Acum, la CC din nou este pauză.

Amintim că sesizarea privind verificarea constituționalității Partidului ȘOR a fost depusă de către Guvern la CC în noiembrie, anul trecut.

4
1
1
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?