Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Noi membri ai Consiliului Concurenței, numiți de Parlament

7 dec. 2023,, 21:51   Politică
2902 0

Parlamentul a desemnat un nou vicepreședinte al Consiliului Concurenței. Este vorba despre Roman Pușcă. Au fost numiți, de asemenea, și doi membri noi.

În funcție au fost numite, pe un mandat de cinci ani, Cornelia Gorincoi și Diana Lapteacru. Cei trei au depus jurămîntul în plenul Parlamentului, transmite Noi.md.

Roman Pușca este licențiat în drept și are o diplomă de master în același domeniu. Din anul 2020, Roman Pușca a activat în cadrul Secretariatului Parlamentului, în funcția de asistent și de consilier pe domeniul juridic. Anterior, el a activat în calitate de jurist la Întreprinderea Municipală „Exdrupo”.

Cornelia Gorincioi este lector universitar la Academia de Studii Economice din Moldova. Este doctor în drept. A activat anterior în calitate de juristă atît în instituțiile publice, cît și private.

Diana Lapteacru este angajata Consiliului Concurenței din 2007, fiind, în prezent, șefă de direcție la respectiva instituție. Este licențiată în drept.


Plenul Consiliului Concurenței este un organ colegial, compus din cinci membri. Potrivit legislației, membrii sînt numiți în funcție de Parlament, la propunerea șefului legislativului, cu avizul comisiei de profil.

2
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?