X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Nicu Popescu: „Moldova are prieteni devotați, care ne susțin în orice moment”

18 oct. 2023,, 17:00   Politică
2034 1

În marja Platformei de Sprijin pentru Moldova ministrul de externe Nicu Popescu a avut mai multe întrevederi bilaterale cu mai mulți oficiali europeni.

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Catherine Colonna, ministra afacerilor externe a Franței și o bună prietenă a țării noastre.

Oficialii au discutat despre importanța Platformei de Sprijin pentru Moldova și am subliniat că acest instrument ne-a ajutat foarte mult în depășirea crizelor din 2022, iar acum ne vom concentra pe obiectivele de dezvoltare durabilă. Contăm pe faptul că Franța ne va susține în continuare în acest demers.

Ministrul Nicu Popescu a discutat cu Annalena Baerbock, ministra afacerilor externe a Germaniei, care participă la Chișinău, la cea de-a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru Moldova. Cu această ocazie, oficialul moldovean i-a mulțumit ministrei pentru ajutorul substanțial acordat țării noastre, dar și pentru faptul că a demarat și a găzduit pentru prima dată această platformă la Berlin, în aprilie 2022.

De asemenea, oficialii au discutat despre progresele noastre semnificative în implementarea agendei europene de reforme. „Vom continua să ne facem temele pentru acasă, astfel încît decizia privind lansarea negocierile de aderare să fie luată pînă la sfîrșitul acestui an. Contăm pe suportul Germaniei în realizarea acestui obiectiv.” – a menționat Nicu Popescu.

În marja Platformei de Sprijin pentru Moldova, Nicu Popescu s-a întîlnit cu Secretarul General al Guvernului României, Mircea Abrudean. Această întîlnire subliniază importanța profundă a parteneriatului nostru, România continuînd să fie cel mai devotat sprijin al Republicii Moldova în drumul nostru către integrarea europeană.


Prin dialog constructiv și cooperare constantă, ne consolidăm zi de zi relația strategică, contribuind la consolidarea valorilor europene și a parcursului european al țării noastre, domnul Abrudean reiterînd faptul că angajamentul ferm al României pentru succesul și prosperitatea Republicii Moldova rămîne neschimbat.

Cu parteneri precum România alături, drumul nostru spre Uniunea Europeană continuă să fie unul optimist și promițător.

Totodată, ministrul de externe Nicu Popescu a avut întrevedere cu Jean Asselborn, ministrul afacerilor externe al Luxemburgului, Ignazio Cassis, ministrul de externe al Elveției, cu care a discutat despre relațiile bilaterale dar și suportul acestor state acordat țării noastre.

2
0
0
1
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?