Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Nicu Popescu a discutat cu omologii săi român și ucrainean, imediat după învestire

7 aug. 2021,, 10:15   Politică
2198 6

Viceprim-ministrul, ministru al afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a purtat, imediat după învestire, o convorbire telefonică cu Bogdan Aurescu, ministru al afacerilor externe al României, dar și cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba.

Ambii diplomați străini i-au adresat felicitări lui Nicu Popescu cu ocazia învestirii Guvernului, iar oficialul român a lansat o invitație de a efectua o vizită la București, acceptată de șeful diplomației moldovene, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al MAEIE, în cadrul discuțiilor cu ministrul romîn a fost convenită accelerarea implementării proiectelor bilaterale prioritare și identificarea noilor oportunități care să răspundă necesităților concrete ale cetățenilor, în baza Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Ministrul Popescu a menționat că preluarea experienței și expertizei României în materie de integrare europeană, realizarea proiectelor comune în domeniul infrastructurii energetice, transportului și comunicațiilor va apropia și mai mult Republica Moldova de Uniunea Europeană.

În cadrul discuțiilor cu ministrul afacerilor externe din Ucraina, Dmytro Kuleba, au fost abordate elemente cheie de pe agenda de cooperare, fiind menționată deschiderea Republicii Moldova de a intensifica activitatea în cadrul parteneriatului strategic cu Ucraina.

Miniștrii de externe au stabilit drept priorități comune pentru perioada imediat următoare, și anume: implementarea proiectelor de infrastructură, cooperarea în domeniul energetic și intensificarea schimburilor comercial-economice


. Cei doi oficiali au efectuat, de asemenea, un schimb de opinii cu privire la situația din estul Ucrainei. În context, Nicu Popescu a reiterat poziția Republicii Moldova de susținere fermă a suveranității, independenței și integrității teritoriale a Ucrainei în strictă conformitate cu frontierele internațional recunoscute.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?