Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Nicolae Pascaru: ”Noi uităm de interesul nostru național”

27 mar. 06:30   Politică
2969 0

În goana după dorința de a face pe plac așa numitor parteneri de dezvoltare, Republica Moldova uită de propriile interese, de istoria sa și de națiunea sa.

Declarațiile au fost făcute de politologul, Nicolae Pascaru, în cadrul emisiunii ”De Facto”.

”Noi nu putem să avem o altă alternativă decît să jucăm acel rol al nostru cu puterile mari și anume cel de a fi neutri. Noi dacă să vedem datoriile externe din ultimii 20-30 de ani, vedem că ele vin din occident, toate reformele vin din occident... Occidentul a venit cu politicienii lor, cu reprezentanții SOROS, mîine o să vină din rușii cu echipele lor și de fapt aici este tragedia poporului nostru. Noi uităm de interesul nostru național, noi uităm de națiunea noastră, de istoria noastră moldovenească”, a spus politologul.

Totodată, acesta a menționat că Republica Moldova trebuie să fie un teritoriu al păcii, dar nu al luptei.

”Republica MoldovaM este un stat neutru, suveran și independent iar politicienii trebuie să țină cont de aceste prevederi constituționale, astfel încît în treburile interne ale țării noastre să nu intervină forțele din afară, ca Republica Moldova să aibă o economie puternică cu companii moldovenești care pot să asigure bunăstarea cetățenilor. Acum, mai mult ca oricînd trebuie să fim neutri și să nu ne implicăm în diferite conflicte regionale. Noi trebuie să promovăm tot ce este autohton – moldovenesc atît în economie cît și în domeniul politic. Acum, este momentul să educă o nouă generație de politicieni care să apere interesele noastre naționale. La noi vin diferiți lideri politici care nu își îndeplinesc angajamentele care expun un popor întreg la limita sărăciei. Noi de fapt ar trebui să fim un teritoriu al păcii, al înțelepciunii”, a declarat Pascaru.

51
0
0
2
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?