Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Năstase îi răspunde lui Pînzari

9 iun. 2019,, 15:44   Politică
6609 1

Noul ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, spune că atunci cînd va prelua mandatul va acționa astfel încît să redea fiecărui polițist demnitatea și respectul pentru uniforma pe care o poartă.

Comentariul vine după ce șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, a refuzat să se subordoneze noului ministru de Interne care a fost numit ieri în Parlament, declarînd că ministrul lui este ministrul Jizdan.

„Spun de ani de zile că sistemul în care este agregată societatea noastră este unul greșit, iar scheletul pe care sînt inserate structurile de stat în ceea ce ar trebui să fie un model de bună administrare a țării este instabil și vulnerabil. Declarația polițistului la care faceți referire îmi susține afirmația și demonstrează încă o dată că sistemul nostru social a fost viciat, în structura lui, de către regimul criminal care s-a prăbușit deja sub presiunea deciziei cetățenilor. Îmi voi prelua în foarte scurt timp, în mod efectiv, mandatul de Ministru al Afacerilor Interne, iar una din preocupările mele va fi acea de a reda fiecărui polițist demnitatea și respectul pentru uniforma pe care o poartă și voi face tot ce este omenește posibil ca acești oameni să înțeleagă că nu lucrează pentru un ministru anume sau pentru un lider politic vremelnic, ci lucrează pentru oameni și se află doar în slujba lor și a Moldovei”, a comentat Năstase pentru Cotidianul.md.

Acesta îl declară pe Pînzari „torționar din piesele care încă sprijină regimul Plahotniuc și care a fost obligat în stil mafiotic să-și declare credința public”.

În cadrul mitingului PDM de astăzi, întrebat cum reacționează la îndemnurile lui Andrei Năstase și Maiei Sandu ca Poliția să se subordoneze noului Guvern, Alexandru Pînzari a răspuns: „Noi reacționăm la legislația în vigoare și la normele constituționale”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?