X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Năstase, despre așteptările oamenilor: Să aibă puțină răbdare

29 iul. 2019,, 09:50   Politică
3653 3

Vicepremierul Andrei Năstase spune că înțelege faptul că cetățenii R. Moldova au așteptări mari de la noua guvernare, însă nu e atît de simplu „să demantelezi într-o lună un sistem oligarhic construit în zeci de ani”.

„sînt foarte înțelegător și vin în întîmpinarea așteptărilor oamenilor. Credeți-mă, nu există cineva care să-și dorească mai mult decît mine schimbarea definitivă în bine a lucrurilor. Abia acum cînd am ajuns să am acces la informații importante, abia acum am conștientizat cu adevărat la ce riscuri m-am supus și mi-am supus familia în toată această perioadă. Dar mi-am propus și am îndemnat și oamenii să mai avem puțină răbdare, să facem lucrurile temeinic, să clădim instituții puternice, iar procesele democratice să fie ireversibile”, scrie Năstase pe Facebook.

Oficialul spune că, acolo unde a putut, a acționat imediat. „Cel mai recent exemplu grăitor este lichidarea Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, care era o veritabilă Poliție Politică împotriva cetățenilor cu știrea unor oameni precum Jizdan sau Pînzari.

În alte cazuri, de contrabandă, de delapidări, de furt al bunului public, de încălcare a drepturilor omului etc., am demarat anchete, care însă depind acum de acțiunile corespunzătoare ale Procuraturii, inclusiv reținerile, arestările etc. Or, un ministru de Interne nu mai trebuie să fie vreodată și procuror, și judecător, așa cum și-au permis regimurile anterioare”, a mai adăugat sursa citată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?