X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4056

Nagacevschi: Noi sîntem guvern în demisie. Voi cereți de la noi să facem diferite angajamente

31 mar. 2021,, 15:43   Politică
2650 2

Ministerul Justiției, Fadei Nagacevschi, cere Parlamentului să fie responsabil și să ofere Guvernului în exercițiu oportunitatea de a gestiona situația pandemică, fie deputații singuri trebuie să-și asume întreaga responsabilitate pentru ceea ce se întîmplă.

Declarațiile vin în contextul discuțiilor pe marginea subiectul declarării stării de urgență din plenul Parlamentului.

„Noi sîntem guvern în demisie. Voi cereți de la noi să facem diferite angajamente: politice, financiare. Cine mă asigură pe mine că mîine nu voi dormi la Procuratură sau la CNA ci că voi dormi acasă? Hotărîrea asta de Guvern nu este cu caracter normativ. Ea este o banală propunere, formală, adresată către dvs. Voi aveți de soluționat o problemă simplă. Ne dați împuterniciri să gestionăm situația? Dacă nu, atunci pe platformă parlamentară faceți ce vreți”, a spus Nagacevschi în timpul ședinței legislativului.

Ministrul Justiției a dat asigurări că în cazul în care Parlamentul decide declararea stării de urgență, pînă mîine Ministerul Justiției va stabili toate acțiunile care urmează să fie întreprinse.

Reamintim că astăzi, aleșii poporului urmează să hotărască dacă instituie în Republica Moldova stare de urgență pe un termen de 60 de zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?