X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Mureșan: „Sprijinirea Ucrainei și Republicii Moldova este esențială pentru a asigura stabilitatea la granițele UE”

18 aug. 2023,, 09:16   Politică
2064 0

Uniunea Europeană redirecționează 135 de milioane de euro către Ucraina și Republica Moldova din fondurile suspendate pentru Rusia și Belarus, a precizat astăzi europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Din acești bani vor putea finanțate proiecte precum dezvoltarea unor legături de transport transfrontalier, îmbunătățirea serviciilor de sănătate, proiecte de educație și cercetare, scheme de incluziune socială sau cunoscutele „coridoare de solidaritate” prin care Ucraina este ajutată să-și transporte cerealele spre țările care au nevoie, notează Noi.md cu referire la moldova1.

Potrivit oficialului, țara noastră împreună cu statul aflat în război au avut cel mai mult de suferit, astfel încît, este firesc ca acești bani să fie redirecționați acum către proiecte de întărire a cooperării dintre regiunile UE și cele două țări.

„Sprijinirea Ucrainei și Republicii Moldova este esențială pentru a asigura stabilitatea la granițele Uniunii Europene. Trebuie să creștem asistența financiară și tehnică către cele două țări în următoarea perioadă fiindcă, astfel, ne protejăm și pe noi, în interiorul Uniunii. De aceea, ca negociator-șef pentru Bugetul UE din 2024, obiectivul meu este să obțin o alocare financiară cît mai mare în următorul an către măsuri de sprijin pentru Republica Moldova și Ucraina”, a spus eurodeputatul.

Siegfried Mureșan a mai explicat că 135 de milioane de euro provin din Instrumentul de Vecinătate al Uniunii Europene pentru perioada 2021 - 2027. Fondurile fuseseră alocate inițial, înainte de începerea războiului, pentru a finanța programe de cooperare interregională între Uniunea Europeană și Rusia, respectiv, Belarus.

4
0
0
1
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?