X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Muravschi: "Toți au văzut cît de iluzorie este frumoasa fațadă a diplomației"

13 apr. 2022,, 11:55   Politică
3527 0

Ziua de 24 februarie 2022 a arătat cît de iluzorie este frumoasa fațadă a diplomației.

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa de socializare de către expertul independent, fostul viceprim-ministru, ex-ministru al Economiei Republicii Moldova, Alexandr Muravschi, relatează Noi.md.

"Șeful diplomației europene spune că rezultatul conflictului ruso-ucrainean va fi rezolvat pe cîmpul de luptă, adică cedează de fapt în fața armelor, care ar trebui să tacă atunci cînd vorbesc diplomații. Sau nu cedează, ci, dimpotrivă, le împinge să lucreze mai intens?

Președintele unei țări dă foarte diplomatic o palmă publică președintelui unei alte țări, refuzîndu-i vizita. Dar aproape peste cîteva zile îl invită la el pe șeful guvernului acestei țări. Mă întreb care va fi reacția acestui președinte.
Iar noi așteptăm ca diplomații să pună singuri mîna pe pistoale și să înceapă să tragă unul în celălalt. Care etichetă diplomatică cînd s-a creat așa un tărăboi ", a scris Alexandr Muravschi.

După cum s-a anunțat anterior, președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a confirmat că conducerea Ucrainei, a numit vizita sa la Kiev nedorită în condițiile războiului cu Rusia.

Președintele federal a comentat informațiile privind refuzul președintelui Ucrainei Vladimir Zelensky de a se întîlni cu el. În ciuda dorinței lui Steinmeier de a pleca la Kiev, călătoria nu va avea loc.


"Împreună cu președinții Statelor Baltice și Poloniei, am dorit să transmit un semnal puternic de solidaritate a Europei cu Ucraina. Eram pregătit. Dar trebuie să recunosc că vizita nu a fost dorită de Kiev", a spus președintele Germaniei.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?