Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Recean

25 sep. 2023,, 15:07   Politică
4707 3

Fracțiunea parlamentară Blocul Comuniștilor și Socialiștilor inițiază moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Dorin Recean, pe motiv de criză socială și economică. Anunțul a fost făcut de Vlad Batrîncea, în cadrul unui briefing de presă.

„Astăzi, Guvernul nu este capabil să dea naștere unei singure idei economice care să fie eficientă și de înțeles. Ei luptă împotriva propagandei, împotriva opoziției, împotriva propriilor cetățeni. Îi găsesc pe vinovați. Dragi autorități, voi sînteți responsabili pentru toate eșecurile. Moldova a doborît toate anti-recordurile posibile și imposibile, notează Noi.md cu referire la unimedia.

Miniștrii nu sînt capabili să gestioneze crize, să ofere soluții și să apere interesul național al Republicii Moldova.

Toate acestea vor sta la baza votului de neîncredere pe care BCS îl va iniția împotriva actualului Guvern”, a declarat Vlad Batrîncea.

În replică, purtătorul de cuvînt al Guvernului, Daniel Vodă, a amintit că astăzi, Executivul a anunțat despre lansarea pachetului Spor pentru Moldova, care include o serie de măsuri de sprijin pentru cetățeni.


„Contrat declarațiilor politice ale opoziției amintim colegilor că astăzi a fost anunțat pachetul „Spor pentru Moldova”, care include majorarea slaraiilor, plăți unice și finanțarea unor proiecte prioritare, iar premierul Dorin Recean a declarat la evenimentul de presă de astăzi că sîntem alături de cetățeni și avem un plan concret pe dimensiunea socială și economică. Astăzi a fost anunțată o valoare a rectificărilor pentru bugetul anului 2023, în valoare de 1,65 de miliarde de lei, iar Guvernul are un plan concret cum ar putea să asigure bunăstarea conaționalilor noștri”, a declarat Daniel Vodă.

72
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?