Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moscova speră că Moldova nu va lua decizii pripite

7 sep. 2023,, 22:01   Politică
8974 0

Moscova speră că autoritățile de la Chișinău nu vor lua decizii pripite în privința părții ruse în baza unei publicații false despre presupusa activitate de spionaj a Ambasadei Ruse.

Acest lucru este menționat în comentariile reprezentantului oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, cu privire la "investigația" publicată de biroul din Moldova al Radio Europa Liberă privind presupusa activitate de spionaj a reprezentanței diplomatice a FR.

"Prețul unor astfel de "investigații de spionaj" este bine cunoscut. Aceste sînt dezinformări, un set de acuzații nefondate, care diferă prin înlocuirea conceptelor și manipularea întenționată a faptelor", a spus ea.

După cum a subliniat Zaharova, adevăratul scop al acestor publicații este "pregătirea terenului pentru noi acțiuni neprietenoase față de Federația Rusă”.

"Ne amintim perfect ce a urmat după publicarea în iulie a unei "investigații" similare despre antenele de televiziune de pe acoperișul misiunii noastre diplomatice în Moldova. Sperăm că de această dată Chișinăul oficial va avea înțelepciunea să nu ia decizii pripite în baza unor astfel de informații false", a spus diplomatul.


La 14 august curent, 45 de diplomați și angajați ai Ambasadei Rusiei și familiile acestora au părăsit Republica Moldova din cauza deciziei autorităților RM de a limita numărul reprezentanților diplomatici ruși.

Expulzarea diplomaților ruși a fost precedată de mai multe publicații în mass-media și rețelele sociale ale unei investigații jurnalistice, unde autorii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la numărul de antene parabolice de pe acoperișul ambasadei și i-au acuzat pe diplomați de spionaj.

20
1
1
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?