X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Acces interzis în Rusia pentru 18 deputați PAS

18 aug. 2023,, 16:00   Politică
5171 0

Federația Rusă a interzis intrarea pe teritoriul său pentru 20 de cetățeni moldoveni, după ce la începutul săptămânii 45 de diplomați și angajați ai ambasadei ruse și familiile lor au părăsit R. Moldova, ca urmare a unei decizii de limitare a numărului reprezentaților diplomatici ai Rusiei.

Potrivit surselor Europei Libere este vorba de 18 deputați, vicedirectorul Poliției de frontieră, Oleg Bucătaru și directorul Asociației Presei Independente, Petru Macovei.

Deputații vizați sunt ai partidului de guvernământ „Acțiune și Solidaritate” și este vorba despre:

Mihai Popșoi
Radu Marian
Veronica Roșca
Andrian Cheptonar
Ion Șpac
Eugenia Cojocari
Ersilia Qatrawi
Mihail Druță
Maria Pancu
Artemie Catanoi
Igor Chiriac
Ion Groza
Vasile Grădinaru
Sergiu Lazarencu
Vitalie Jacot
Ion Babici
Doina Gherman
Gheorghe Cojoc

Ambasadorul R. Moldova în Federația Rusă, Lilian Darii, a fost convocat vineri, 18 august, la Ministerul de Externe de la Moscova, unde i s-a înmânat o notă de protest, în legătură cu ceea ce Moscova numește „decizia nejustificată a Chișinăului de a reduce radical numărul de angajați” ai ambasadei ruse.


Federația Rusă susține că limitarea numărului de diplomați ruși în R. Moldova este „un pas neprietenos care duce la distrugerea în continuare a relațiilor ruso-moldovenești, aflate deja într-o criză profundă”.

Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău a spus că reduce numărul de diplomați ruși în R. Moldova pentru a asigura paritatea diplomatică, menționând totodată că diplomații ruși nu au avut mereu misiuni diplomatice în R. Moldova.

30
3
1
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?