X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Moldova și Marea Britanie vor extinde dialogul strategic

3 mar. 2023,, 17:30   Politică
2046 0

La Chișinău a avut loc cea de-a doua rundă a dialogului strategic Republica Moldova – Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Potrivit MAEIE, la acest dialog a participat delegația britanică, condusă de Justin McKenzie-Smith, care a fost salutată de Vicepremierul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

Participanții la dialog au discutat agenda bilaterală în marja celor mai stringente subiecte de actualitate și au punctat prioritățile pe termen scurt și mediu din cadrul dialogului politic, comercial-economic și social privind situația regională de securitate, reglementarea conflictului transnistrean, cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale și alte aspecte de interes reciproc.

A fost remarcată dinamizarea dialogului bilateral de nivel înalt prin multiplele vizite din ultima perioadă ale oficialilor din ambele state. Accentele în dialogul cu autoritățile britanice au fost redefinite și ajustate realităților și necesităților Republicii Moldova, drept țară proximă războiului din Ucraina.

Delegațiile naționale au inclus reprezentanți ai Ministerelor Afacerilor Interne, Apărării, Centrului Național Anticorupție și Procuraturii Anticorupție, aceștia purtînd discuții și schimbînd opinii în domeniile de referință, inclusiv privind posibilitatea intensificării cooperării bilaterale.


„Marea Britanie este un important partener strategic al Republicii Moldova, cu care avem o cooperare strînsă în domeniul păcii și securității și care ne susține în fortificarea capacităților în sectorul afacerilor interne, de apărare și consolidare a rezilienței la amenințările hibride. Am remarcat dinamizarea dialogului bilateral de nivel înalt și dorința noastră de a intensifica relațiile economice”, a declarat oficialul moldovean.

2
0
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?