Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ministerul moldovean de Externe a exprimat un protest categoric față de acțiunile Rusiei

17 mar. 12:00   Politică
5828 1

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate activitățile electorale neautorizate ale Rusiei pe teritoriul suveran al Republicii Moldova în Unitățile Administrativ-Teritoriale de pe malul stîng al Nistrului.

După cum susține Ministerul moldovean de Externe, această acțiune reprezintă o nouă încălcare gravă a normelor dreptului internațional. ”Facem apel la comunitatea internațională să sprijine un ordin bazat pe reguli și să denunțe acțiunile Rusiei”, se arată într-o declarație a Ministerului moldovean de Externe. De menționat că, la 17 martie, au fost deschise șase secții de votare în regiunea nerecunoscută RMN pentru scrutinul prezidențial din Rusia.

În special, cetățenii Federației Ruse care locuiesc în regiunea transnistreană pot vota la alegerile prezidențiale rusești din 17 martie 2024, între orele 8.00 și 20.00, la trei secții de votare din Tiraspol, precum și în Bender, Rîbnița și Grigoriopol, unde va fi deschisă cîte o secție de votare.

Anterior, autoritățile moldovenești s-au opus deschiderii secțiilor de votare în regiunea transnistreană pentru a vota la alegerile prezidențiale din Rusia.

Ambasadorul rus Oleg Vasnețov, care a fost convocat la Ministerul de Externe al Republicii Moldova la 12 martie, a primit o notă de protest împotriva deschiderii secțiilor de votare în regiunea transnistreană.

20
2
1
4
55

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?