X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Ministerul afacerilor externe, mirat de declarațiile ambasadorului Chinez din Franța

24 apr. 2023,, 09:39   Politică
3961 3

Autoritățile de la Chișinău reacționează după declarațiile făcute de ambasadorul Chinei în Republica Franceză.

„Suntem mirați să auzim aceste declarații ale ambasadorului chinez în Franța care a pus sub semnul întrebării suveranitatea țărilor care și-au declarat independența în 1991.

Pe parcursul ultimelor trei decenii de la stabilirea relațiilor diplomatice, Republica Moldova și Republica Populară Chineză și-au construit raporturile bilaterale în baza respectului reciproc și sprijinului pentru suveranitatea și integritatea teritorială.

Observațiile ambasadorului chinez in Franța sunt absolut inacceptabile. Rămânem in așteptarea clarificării poziției oficiale din partea autorităților chineze.” – a declarat consilierul pe comunicare al ministrului de externe, Igor Zaharov”, se arată într-o notă emisă presei.

De menționat că și Franţa şi-a exprimat sâmbătă seară „consternarea" după declaraţiile ambasadorului chinez în Franţa, care a negat suveranitatea ţărilor rezultate din Uniunea Sovietică, printre care este și Republica Moldova, şi a pus sub semnul întrebării apartenenţa Peninsulei Crimeea la Ucraina.


Diplomatul chinez a îndemnat să se renunţe la disputele cu privire la problema frontierei post-sovietice. `În prezent, cel mai urgent lucru este să oprim, să ajungem la încetarea focului" între Rusia şi Ucraina, a spus el.

7
1
0
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?