Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1389
Preşedintele stiri: 4015

Mihai Popșoi: ”În orice relație trebuie să existe o anumită reciprocitate”

19 sep. 2022,, 08:15   Politică
5458 1

Deputatul PAS, Mihai Popșoi spune că nu există raționamente ca președinta Maia Sandu să meargă la Moscova pentru a negocia un preț mai bun la gazele naturale pentru Republica Moldova.

„În orice relație trebuie să existe o anumită reciprocitate. Dacă ai toată certitudinea că în partea cealaltă nu există astfel de reciprocitate, trebuie să fii irațional să faci anumite demersuri, să bați în ușa închisă pînă îți spargi capul nu prea are sens”, a declarat Mihai Popșoi la Rezoomat de la RealitateaTV, notează unimedia.info

„Să meargă doamna președintă la Moscova să se umilească, să pupe ușa și să vină acasă?

Din 1 octombrie trebuie să avem un preț mult mai bun la gazele naturale, dar riscul este ca din motive politice să fie întrerupt acest contract. Cetățenii de bună credință înțeleg acest lucru, o altă parte însă se lasă pradă propagandei.

Nu cred că există un cetățean rațional care nu înțelege că noi nu ne dorim nimic mai mult decît un preț mai mic la gaz”, a declarat Popșoi.


Moldovenii achită 23 de lei pentru 1 m3 de gaze naturale. Aceasta este o creștere de cîteva ori, față de începutul toamnei lui 2021, cînd metrul cub de gaze costa 4,2 lei.

MoldovaGaz a anunțat că va solicita Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să aprobe un tarif de 29 de lei pentru un metru cub, din 1 octombrie.

Moldova achita acum un preț record de achiziție a gazelor naturale - de aproape 1900 de dolari per mia de metri cubi, iar actualul tarif nu acoperă această sumă.

Spre exemplu în Ucraina și Ungaria prețul mediu este de 5,16 și respectiv 5,31 lei/m3. În țara vecină România, prețul mediu la gazele naturale pentru populație este de 11,95 lei/m3.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?