X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Mesajul lui ambasadorului SUA cu ocazia celebrării celor 30 de ani de independenţă

27 aug. 2021,, 17:24   Politică
1528 0

Fostul Ambasador SUA în Republica Moldova, Derek Hogan, care din august a preluat funcţia de Asistent principal adjunct al secretarului de stat în Biroul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice, Departamentul de Stat al SUA, a adresat un mesaj de felicitare Republicii Moldova, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de independenţă.

Derek Hogan a menționat că din momentul declarării independenţei de Uniunea Sovietică în 1991, poporul Republicii Moldova a muncit fără oboseală pentru a îmbrăţişa valorile democratice, transmite Tvrmoldova.md.

„Am onorea şi plăcerea să salut poporul Republicii Moldova, oriunde v-aţi afla, celebrînd al 30-lea an de independenţă. Pe cînd eram Ambasador al Statelor Unite în Moldova, am avut privilegiul să mă alătur celebrării Zilei Independenţei la Chişinău şi în întreaga voastră ţară frumoasă.

Sunt încîntat să mă alătur virtual celebrării din acest an. În numele Departamentul de Stat al SUA, aşi dori să adresez cele mai călduroase urări şi felicitări pentru Moldova de Ziua Independenţei.

Din momentul declarării independenţei de Uniunea Sovietică în 1991, poporul Republicii Moldova a muncit fără oboseală pentru a îmbrăţişa valorile noastre democratice comune. Acum, cînd noul Guvern a preluat un mandat de reformare instituţională, noi, de asemenea, apreciem R. Moldova pentru eforturile reînnoite de a construi o naţiune mai prosperă şi sigură. Statele Unite rămîn angajate în susţinerea eforturilor R. Moldova de consolidare a relaţiilor cu partenerii Occidentali şi menţinerea suveranităţii şi integrităţii sale teritoriale.


Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu preşedintele Maia Sandu, prim-ministrul Gavriliţa în vederea avansării parteneriatului nostru strategic. Încă o dată, felicitări cu 30 de ani de independenţă. Sunt convins că relaţia noastră bilaterală şi legăturile între popoarele noastre vor continua să se extindă în anii care vin”.

Precizăm că, la 21 iulie curent, Derek Hogan şi-a încheiat mandatul de 3 ani de ambasador al SUA la Chişinău. În ultimul său interviu acordat înainte de plecare, el a declarat că Republica Moldova va primi ajutoare financiare mult mai consistente decît cele de pînă acum, dacă noua guvernare va asigura refacerea economiei, eradicarea corupţiei şi reformarea justiţiei.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?