Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Maia Sandu: "Vinurile noastre au ajuns în peste 75 de țări"

7 oct. 2023,, 16:56   Politică
2810 0

Maia Sandu a participat astăzi la ceremonia oficială de deschidere a Zilei Naționale a Vinului. Șefa statului a salutat creșterea exporturilor vinurilor cu 34% și i-a asigurat pe viticultori și vinificatori de susținerea statului.

„Vinul nostru cucerește lumea! Sloganul acestei ediții a Zilei Nationale a Vinului reflectă una din cele mai bune vești pe care le-a adus 2023 pentru vinificatorii din țara noastră: vinurile, spumantele și divinurile moldovenești sînt tot mai căutate pe întreg mapamondul, încîntîndu-i pe cei care le descoperă gustul și rafinamentul desăvîrșit”,a spus Maia Sandu.

Șefa statului a mai menționat că numai în primele 7 luni ale acestui an, exporturile au crescut cu 34%, iar vinurile noastre au ajuns deja în peste 75 de țări, notează Noi.md.

„Doresc să vă asigur, dragi viticultori și vinificatori, că în acest sens veți beneficia de întreg sprijinul institutiilor responsabile de promovarea acestei ramuri atît de importante pentru economia noastră - o ramură care reprezintă 8% din totalul exporturilor”, a mai spus Sandu.

Pe 7 și 8 octombrie, în Moldova, este marcată Ziua Națională a Vinului.


8
0
1
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?