Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Maia Sandu va candida pentru un nou mandat și cere Parlamentului organizarea unui referendum

24 dec. 2023,, 10:20   Politică
5231 4

La trei ani de la preluarea mandatului de președinte, șefa statului, Maia Sandu, a anunțat că va candida pentru un nou mandat și cere parlamentului să organizeze un referendum, a cetățenii să se expună privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

”Dragi cetățeni, cu cîțiva ani în urmă, am pornit, împreună, pe un drum al transformării Moldovei într-o țară mai bună. După 3 ani de mandat, am reușit să menținem pacea acasă, să întărim independența țării, să avem o guvernare alături de oameni și să deschidem negocierile pentru aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. Viitorul nostru este în familia europeană și este necesar să spunem clar - toată țara - ce drum alegem pentru Moldova. Solicit Parlamentului să inițieze organizarea unui referendum la toamna viitoare, la care vocea cetățenilor să fie hotărîtoare”, a punctat Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a subliniat că pe parcursul mandatului său și-a asumat să ducă pînă la capăt misiunea integrării europene: „Am obținut sprijinul statelor membre pentru acest parcurs și am nevoie de sprijinul vostru, dragi moldoveni, pentru a reuși. Mai avem pași importanți de făcut și mă angajez să continui, dacă îmi veți oferi încrederea pentru un nou mandat în 2024”.

Mesajul Președintei poate fi citit AICI


23
6
2
9
196

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?