X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Maia Sandu, în Elveția: Aderarea Moldovei la UE este singura modalitate de a ne consolida progresul democratic

19 oct. 2023,, 17:40   Politică
2295 2

Viziunea noastră privind securitatea națională pune în prim-plan aderarea la Uniunea Europeană, cu scopul de a asigura siguranța și progresul țării noastre.

Aderarea Moldovei la UE este singura modalitate de a ne consolida progresul democratic, de a ne proteja de acțiunile ostile ale Rusiei și de corupție - cele două mari amenințări la adresa securității naționale.

Declarațiile au fost făcută de președintele Maia Sandu, la o conferință de presă susținută în timpul vizitei sale în Elveția, alături de președintele acestei țări, Alain Berset, transmite moldpres.

Maia Sandu a mulțumit Elveției pentru sprijinul acordat țării noastre. „Este o mare onoare să mă aflu aici, în vizită oficială în Elveția. Este încă o dovadă a trăiniciei relațiilor noastre bilaterale. Atît Republica Moldova, cît și Confederația Elvețiană sînt țări care promovează pacea, justiția, ordinea internațională și multilateralismul”, a afirmat șefa statului.

Oficialul a mai adăugat că parteneriatul dintre Moldova și Elveția se extinde în domenii cruciale, cum ar fi securitatea. „Recenta inaugurare a biroului din Chișinău al Centrului de Guvernare a Sectorului de Securitate de la Geneva subliniază înțelegerea comună a faptului că securitatea Moldovei este interconectată cu cea a Europei. Împreună, promovăm un continent mai sigur, mai stabil și mai prosper”, a punctat președintele Sandu.


Șefa statului a mai adăugat că în cadrul întîlnirii cu președintele Berset, a sugerat relansarea, anul viitor, a lucrărilor Comisiei interguvernamentale pentru comerț și cooperare economică, pentru a stimula comerțul și investițiile între țările noastre.

„Mă bucur că am formalizat angajamentul nostru față de cooperarea în domeniul securității sociale. Declarația comună pe care am semnat-o ieri cu domnul președinte deschide în lunile următoare calea către un acord cuprinzător, asigurînd respectarea drepturilor lucrătorilor moldoveni și elvețieni”, a precizat Maia Sandu.

În perioada 18-19 octombrie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află în vizită oficială în Confederația Elvețiană, la invitația președintelui Alain Berset

6
0
0
1
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?