X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cooperarea moldo-elvețiană discutată la Berna de șefa statului și Președintele Alain Berset

19 oct. 2023,, 07:04   Politică
2105 0

În perioada 18-19 octombrie, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se află în vizită oficială în Confederația Elvețiană, la invitația Președintelui Alain Berset.

„Am avut o primire călduroasă din partea Președintelui Alain Berset astăzi la Berna. Elveția, un prieten de încredere, ne-a sprijinit cu generozitate de-a lungul anilor. Inițiativele susținute de Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova îmbunătățesc nivelul de trai oamenilor”, a declarat Președina.

Datorită sprijinului oferit de Confederația Elvețiană mii de moldoveni din zonele rurale au acces la apă potabilă, au fost îmbunătățite condițiile în maternități și servicii de sănătate pentru adolescenți, iar tinerii pot urma programe de educație profesională, care corespund cerințelor pieței. Iar marți, 17 octombrie, la Chișinău, în cadrul Platformei de Sprijin pentru Moldova, ministrul de externe elvețian Ignazio Cassis a anunțat un nou pachet de asistență, care ne va ajuta să modernizăm în continuare țara și să îmbunătățim nivelul de trai pentru cetățenii noștri.

În discuțiile cu Președintele Berset și membrii Consiliului Federal, șefa statului a abordat și cooperarea economică. Moldova a semnat în această vară un acord de liber schimb - EFTA - cu Elveția, Islanda, Liechtenstein și Norvegia. După ratificarea acestuia de către legislativul elvețian, companiile din ambele țări vor beneficia de mai multe oportunități. Tot astăzi, a fost formalizată cooperarea în domeniul securității sociale și a turismului. Președinta Maia Sandu a menționat că partenerii elvețieni ne sprijină în lupta noastră cu corupția, astfel încît cei care au furat țara să fie dați pe mîna legii.

„Din numele tuturor cetățenilor moldoveni, i-am mulțumit Președintelui Berset, membrilor Consiliul Federal și tuturor cetățenilor elvețieni pentru sprijinul neobosit și solidaritatea continuă a Elveției”, a conchis șefa statului.

8
0
0
2
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?