Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

„Maia Sandu face aceleași greșeli fundamentale de retorica antirusă” - politolog român

22 dec. 2022,, 13:50   Politică
8063 1

„Sub pretextul că acum este la modă să fii rusofob nu poți să interzici unei minorități majore din R.Moldova să aibă posturile sale de televiziune”, susține analistul politic de la București Hans D. Hartmann, cu referire la decizia recentă a autorităților de la Chișinău de a suspenda licența de emisie a șase posturi de televiziune.

Politologul român este de părere că ultimele decizii ale guvernării de la Chișinău sînt greșeli fundamentale.

Maia Sandu face aceleași greșeli fundamentale de retorica antirusă, așa a făcut și Ucraina - a interzis limba rusă, a interzis drepturile a 10 milioane de cetățeni, și acum avem război.

Dna Maia Sandu trebuie să înțelegă, conform normelor europene și dreptului european, minoritățile lingvistice trebuie să aibă aceleași drepturi ca și majoritatea. Ea nu poate să interzică, sub pretextul propagandei ruse, emisiuni de limbă rusă, pentru că vin rușii peste ea, și, după ei vor interzice ce? Sub pretextul propagandei LGBTQ – vor interzice presa străină, occidentală.

Sub pretextul că acum este la modă să fii rusofob nu poți să interzici unei minorități majore din R.Moldova să aibă posturile sale de televiziune, este inacceptabil. Valorile europene interzic această formă de discriminare”, a declarat Hans D. Hartmann în cadrul unei emisiuni la Canal 33 România.


El a mai adăugat că incapacitatea unui guvern de guverna se reflectă în măsurile punitive și discriminatorii pe care le ia împotriva minorităților sale.

„Maia Sandu greșește total. Incapacitatea amdinistrației sale de a pune mîncare pe masa moldovenilor, nu este vina rușilor, sau nu e vina numai a rușilor. ovedește mediocritatea absolută a pregătirii pe care o avem în acest moment”, explică Hans D. Hartmann.

În ceea ce privește unele opinii despre faptul că Rusia ar putea ataca Moldova, analistul politic spune că un asemenea scenariu este puțin probabil.

„Părerea mea e că ar fi o greșeală geostrategică a rușilor să intre în Moldova și părerea mea e că geostrategic rușii nu sînt fraieri, cu Moldova nu ai ce să faci – decît dacă vrei să umilești Uniunea Europeană, să pui tancuri pe Prut sau pe Nistru”.

Politologul a criticat dur și declarația recentă a directorului Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteață, precum că Federaţia Rusă ar avea în plan să invadeze și Republica Moldova.

„Omul ăla nu a vorbit ca spion, ci ca propagandist, ca ideolog. Păi eu nu am nevoie ca șeful Serviciului de informații să fie un ideolog. E cea mai mare crimă împotriva securității unui stat cînd pui un ideolog ca șef. Un șef de serviciu de informații în primul rînd nu apare, iar în al doilea rînd - cînd apare nu dă comunicate de tip „pravda sovietică”. Asta a făcut acest domn din Moldova”, a mai comentat Hans D. Hartmann.

57
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?