X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Maia Sandu, despre deficitul de cadre calificate: „Problema e mai gravă decât am fi crezut”

28 dec. 2021,, 21:20   Politică
4646 7

„Problema cadrelor este foarte gravă. Avem plecată peste hotare 25% din populația economic activă”. Este constatarea președintei țării Maia Sandu care spune că în condițiile necesității sporite de specialiști în funcții de conducere se constată lipsă de candidați calificați. La mijloc ar fi mai mulți factori, printre care migrația și salariile mici, susține șefa țării la emisiunea În Profunzime la ProTV.

Șefa țării susține că pentru schimbări și reforme mai rapide ar fi necesare cadre calificate în toate instituțiile statului și mai cu seamă în funcțiile de conducere. Acest lucru, însă, ar fi mai problematic decît s-ar fi așteptat.

„Problema cadrelor este foarte gravă. Am știut acest lucru. Avem 1/3 din populație plecată peste hotare, 25% din populația economic activă. 40% din cei plecați sînt oameni cu calificări înalte, foarte mulți tineri. Era de așteptat că o să avem această problemă, dar e mai gravă decît am fi crezut. Mi-aș fi dorit să putem completa pozițiile cheie și la nivelul managementului de top și la cel mediu”, spune Maia Sandu.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?