Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Maia Sandu către Ilham Aliyev: "Trebuie să extindem cooperarea"

27 mai. 2023,, 10:15   Politică
3499 0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a felicitat pe președintele azer Ilham Aliyev cu ocazia sărbătorii naționale a Azerbaidjanului - Ziua Independenței.

În textul felicitării, șeful statului moldovean a profitat de ocazie pentru a evidenția realizările semnificative ale Azerbaidjanului pe calea consolidării statalității, dezvoltării dinamice a țării și urmăririi unei politici externe active, transmite Azertaj.

"Apreciez înalt relațiile bune dintre Republica Moldova și Republica Azerbaidjan, bazate pe prietenie, înțelegere și respect reciproc. În același timp, aș dori să subliniez caracterul constructiv al dialogului politic, care are drept scop să contribuie la utilizarea deplină a potențialului existent în relațiile moldo-azere pentru interesele comune ale țărilor noastre", a declarat Maia Sandu.

În numele cetățenilor moldoveni și în nume propriu, ea l-a felicitat pe Ilham Aliyev cu ocazia sărbătorii bancare a Azerbaidjanului - Ziua Independenței.
"Sînt pe deplin convinsă că, prin eforturi comune, vom reuși să intensificăm și să diversificăm cooperarea bilaterală în diferite domenii de interes comun", a spus oficialul moldovean.

Ea i-a urat lui Ilham Aliyev sănătate, succese în afaceri, iar poporului azer pace, bunăstare și prosperitate.


"Excelență, vă rugăm să acceptați expresia înaltei noastre considerații în ajunul vizitei dumneavoastră în Republica Moldova pentru a participa la cel de-al doilea Summit al comunității politice europene", a spus Maia Sandu în mesajul de felicitare adresat președintelui Azerbaidjanului.

După cum s-a relatat anterior, în cadrul summitului comunității politice europene, care va avea loc la 1 iunie în Republica Moldova, Azerbaidjanul și Armenia ar putea încheia un acord de pace, iar acest document va fi semnat de președintele azer Ilham Aliyev și premierul armean Nikol Pashinyan.

3
2
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?