Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Maia Sandu: Autoritățile își doresc rezolvarea conflictului transnistrean doar pe cale pașnică

18 aug. 2023,, 17:22   Politică
3544 1

Autoritățile Republicii Moldova își doresc rezolvarea conflictului transnistrean doar pe cale pașnică.

O declarație în acest sens a fost făcută de șefa statului la Congresul Diasporei care se desfășoară la Chișinău. Totuși, a accentuat președinta, în prezent, sarcina principală a guvernării este menținerea păcii pe teritoriul întregii țări, în special în zona de risc - regiunea transnistreană, transmite radiomoldova.

Noi în această perioadă am făcut totul ca să nu permitem atragerea țării noastre în război, ca să menținem ordine și liniște în societatea noastră, să combatem falsurile. Noi sîntem interesați să rezolvăm conflictul transnistrean și reiterez că soluțiile pe care le vedem sînt doar pe cale pașnică și s-ar putea să apară acea oportunitate geopolitică care să ne permită nouă să rezolvăm pa cale pașnică conflictul (...). Există și experiențe internaționale și avem claritate cum trebuie organizate aceste lucruri în situația în care va apărea această oportunitate geopolitică”.

În același timp, Maia Sandu a subliniat că problema transnistreană nu are o soluție imediată și va fi rezolvată treptat „pentru că lucrurile sînt complicate”, a spus ea. Totodată, a menționat că procesul de reintegrare trebuie să aibă loc în așa fel încît „să nu slăbească și mai mult statul Republica Moldova și procesele democratice”.

5
4
0
2
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?