X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Maia Sandu îi atacă dur pe partenerii strategici ai Moldovei

26 iul. 2018,, 09:32   Politică
3993 1

Liderul Partidului "Acțiune și Solidaritate", Maia Sandu, îi atacă dur pe partenerii strategici ai țării noastre.

De această dată, ea îi numește oligarhi pe reprezentanții Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și pe cei ai companiilor străine care intenționează să cumpere o parte dintre acțiunile "Moldova Agroindbank". Mai mult, Maia Sandu l-a acuzat pe ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, că aruncă în vînt banii publici.

„Am văzut cum acest ministru reușește să găsească bani pentru a satisface toate poftele guvernării. Vorbim despre sute de milioane de lei pe care Ministerul Finanțelor îi alocă pentru ca să cumpere acțiuni ale băncilor, după care aceste acțiuni le vinde acestor oligarhi”, a menţionat Maia Sandu.

Declarațiile au fost făcute de liderul PAS în cadrul unui protest din fața Ministerului Finanțelor, la care au venit în jur de 20 de oameni. MAIB și-a vîndut 41 la sută dintre acțiuni statului prin intermediul Agenției Servicii Publice. Ministerul Finanţelor a semnat recent un precontract de vînzare a acestora unui consorțiu internaţional format din BERD, "Horizon Capital" și societatea lituaniană de investiții "Invalda".

Amintim că BNM a fost în litigiu cu acţionarii "Moldova Agroindbank", pe care i-a acuzat de acţiuni concertate în spatele cărora ar sta Veaceslav Platon. Totul s-a întîmplat în 2016, cînd cei 20 de acționari ai instituţiei au cumpărat 40 la sută din acțiuni. Acestea au fost blocate de Banca Naţională, dar anul trecut "Moldova Agroindbank" a obținut cîștig de cauză în acest proces.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?