Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Maia Sandu a primit lanțul de Aur pentru merite excepționale, la Vilnius

6 iul. 2022,, 15:50   Politică
3737 0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și Președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda au susținut o conferință de presă la Vilnius.

Șefa statului a primit lanțul de Aur, care este oferit conducătorilor Lituaniei sau ai altor state, precum și cetățenilor acestora, pentru merite excepționale față de Lituania.

„Eu cred că Moldova nu va mai fi dependență de energia din Rusia. Populația Lituaniei este solidară fără de Republica Moldova. Noi astăzi sărbătorim o zi specială împreună”, a declarat Gitanas Nauseda.

„Avem un dialog de cooperare între țările noastre. Noi apreciem foarte mult cooperarea dintre țările noastre și vrem că să cooperăm mai departe. Peste 70 de mii de refugiați sunt în țară noastră de la începutul războiului din Ucraina. Republica Moldova va deveni parte a UE, aspirațiile noastre sînt clare. Republica Moldova a primit statut de candidat pentru aderare la UE. Mulțumim pentru solidaritate. Noi trebuie să lucrăm împreună și să salvăm Ucraina din război”, a declarat Maia Sandu.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?