Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Mai multe inițiative legislative ale opoziției, respinse de majoritatea parlamentară

25 apr. 11:57   Politică
1562 3

Mai multe inițiative legislative înaintate de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor pentru a fi introduse pe ordinea de zi de astăzi a Legislativului, au fost respinse de majoritatea parlamentară, notează Noi.md

În cadrul ședinței de astăzi, deputatu BCS, Vlad Bătrîncea o cerut audierea Ministrului Justiției al Republicii Moldova, Veronica Mihailov- Moraru, pe subiectul situației din cadrul Comisia de evaluare externă a integrității etice și financiare a procurorilor.

”Un membru a acestei comisii deja a depus demisia fără a prezenta o explicație în acest sens, iar asupra unuia planează acuzații de corupție. Propunem audierea Minstrului Justiției în acest snes. Vrem să înțelegem ce acolo se întîmplă”, a declarat Bătrîncea.

Inițiativa nu a întrunit numărul necesar de voturi.

În altă ordine de idei, deputatul BCS, Petru Burduja a cerut instituirea unei comisii de anchete în cazul activității Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE) pe perioada stării de urgență.


”Cerem instituirea unei Comisii de anchetă privind controlul Parlamentar al activității ANRE în perioada situației de urgență. Au fost stabilite pe această perioadă niște tarife anti-sociale ceea ce a dus la o situație financiară precară a populației”, a spus Burduja.

La rîndul său, deputatul PAS, Radu Marian a cerut deputaților din opoziție să vină la audierile publice organizate în cadrul Legislativului.

”Vreau totuși și deputații din opoziție la audierile publice. Noi am avut audierile ANRE, nimeni nu a fost de la dumneavoastră, noi am depus eforturi majore pentru a reduce, a obține independența energetică. Noi am achiziționat recent de pe piața europeană gaze naturale la prețuri mult mai mici decît la Gazprom și vom avea sper tarife și mai mici pentru consumatori”, a declarat Marian.

Totodată, Oleg Reidman, a venit cu inițiativa de a introduce pe ordinea de zi un proiect de lege elaborat de BCS, care ar majora impozitele pe venit a băncilor comerciale pînă la 18%.

”În ultimii ani, noi înregistrăm o creștere majoră a veniturilor băncilor comerciale care nu este legat de noile produse, de îmbunătățirea calității serviciilor prestate, dar se datorează politicii creditare. Propunem majorarea impozitelor pe venit pentru Băncile comerciale pînă la 18%”, a declarat Reidman.

Inițiativa a întrunit doar 16 voturi.

5
0
0
3
31

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?