Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

MAEIE l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasnețov

15 dec. 2022,, 11:30   Politică
3241 1

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov a fost convocat săptămîna trecută la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Asta după declarațiile purtătoarei de cuvînt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova, informația a fost confirmată de purtătorul de cuvînt al MAEIE Daniel Vodă, transmite realitatea.

„Retorica agresivă este o retorică inacceptabilă după ultimele declarații ale purtătoarei de cuvînt a MAE rus. Ambasadorul Federației Ruse a fost convocat săptămîna trecută la MAEIE, unde i-a fost înmînată o notă de protest pentru aceste ofense directe aduse președintei Republicii Moldova.”, a comunicat Daniel Vodă.

Amintim că săptămîna trecută purtătoarea de cuvînt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, se arătase nemulțumită că „într-o țară, în care aproximativ 80 la sută dintre locuitori vorbesc într-o oarecare măsură limba rusă și peste 220 de mii de oameni au cetățenie rusă” s-a luat o asemenea decizie.

Este de menționat că noul Cod Electoral al Republicii Moldova prevede doar tipărirea materialelor electorale informative în limba rusă. Pe lîngă asta, s-a luat în considerare ca moldovenii să voteze timp de două zile în caz de stare de urgență. Modificările au fost votate în Parlament, urmînd să intre în vigoare, după promulgarea din partea președintei Maia Sandu și odată ce vor fi publicate în Monitorul Oficial.

2
2
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?