Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

MAEIE îi răspunde lui Zaharova: ”Moldova respectă atît limba rusă, cît și limbile minorităților etnice”

17 feb. 2023,, 21:26   Politică
3403 0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a răspuns la acuzațiile aduse de purtătoarea de cuvînt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, în care aceasta spune că în țara noastră sînt marginalizați vorbitorii de limbă rusă.

„Țara noastră a îmbrățișat cursul european de dezvoltare, care implică respectarea unor înalte standarde în domeniul politicii lingvistice, inclusiv respectarea limbii ruse și ai altor limbi ai minorităților etnice pe teritoriul țării noastre”, se arată în comunicat.

Reamintim că reprezentanta oficială a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a acuzat autoritățile Republicii Moldova de „marginalizarea persoanelor vorbitoare de limba rusa”. Declarațiile au fost făcute în contextul informațiilor invocate despre discriminarea rușilor în lume.

Zaharova și-a exprimat speranța că anul 2023, declarat Anul limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică în CSI, va fi marcat "nu numai prin organizarea de diverse evenimente, ci și prin implementarea unui curs echilibrat care să vizeze dezvoltarea paralelă a limbilor rusă și de stat".

11
2
1
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?