Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Macron laudă reformele Republicii Moldova și reafirmă sprijinul Franţei pentru aderarea la UE

11 dec. 2023,, 07:12   Politică
2366 0

Preşedintele francez Emmanuel Macron a reafirmat sîmbătă sprijinul guvernului său pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE), în ajunul Consiliului European din 14 şi 15 decembrie, care va aborda atît această candidatură de aderare, cît şi pe cea a Ucrainei, transmite EFE, citată hotnews.ro.

Într-o convorbire telefonică, Macron i-a transmis „deplinul său sprijin" pentru integrarea europeană preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, potrivit unui comunicat de presă difuzat de Palatul Elysee, conform Agerpres.

„Şeful statului a lăudat, înainte de toate, numeroasele progrese ale Republicii Moldova în reforma sistemului judiciar, a sistemului economic şi a luptei împotriva corupţiei", se arată menţionează în comunicat.

Macron s-a declarat, de asemenea, „pe deplin dispus" să consolideze „cooperarea administrativă" între cele două ţări, punînd „experţi detaşaţi la dispoziţia Republicii Moldova pentru a ajuta la impulsionarea reformelor în curs".

„În fine, (cei doi şefi de stat) s-au referit la relaţiile bilaterale excelente dintre Franţa şi R.Moldova, în special în domeniul economic, cultural şi al apărării", a detaliat Elysee.


În declaraţie se aminteşte, de asemenea, că în timpul ultimei preşedinţii franceze a Consiliului Uniunii Europene Macron a contribuit în mod semnificativ la obţinerea statutului de candidat la aderare a Republicii Moldova, în iunie 2022.

3
1
0
0
45

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?