Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Lukașenko: "Trupele ruse pot rupe Ucraina de Moldova"

18 aug. 2023,, 12:12   Politică
5013 0

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, consideră că, dacă autoritățile ucrainene nu vor încep negocierile cu Rusia, atunci trupele ruse "vor rupe Ucraina de Moldova, iar Ucraina va dispărea ca stat.

El a vorbit despre acest lucru într-un interviu pentru jurnalista ucraineană Diana Panchenko.

"Acum Rusia vă distruge acolo. Forța de muncă și echipamentele. Deja acei naziști motivați, ideologici, așa cum au fost numiți, oameni naționali, acești oameni puternici nu mai există. Toți au murit deja. Cine luptă deja aici? Cei pe care îi veți prinde pe străzi și îi veți aduce aici. Ei nu sînt pregătiți. Și cîțiva militari. Nu se vor descurca cu mașina asta. Rusia s-a reformatat. Rusia are astăzi pe front cele mai noi arme. Există deja suficiente drone. Este o armată total diferită. Și cel mai periculos lucru este că au în rezervă 250 de mii de persoane din corpul de voluntari. Acum pe front sînt mai puțini ruși", a spus președintele Belarusului.

Potrivit acestuia, trupele ruse "stau în defensivă" nu pentru că nu pot avansa. "Nu este nevoie. Dar voi mergeți ca niște drogați și bețivi. Mergeți înainte, așa cum îi arată pe nemți în filme. Mergeți pe acele baricade, dar nici măcar nu ajungi la cîmpurile minate, după cum vedem. Sînteți pur și simplu distruși cu miile. Aveți 45 de mii de oameni care au murit și au rămas schilodiți în timpul contraofensivei. Pierderile voastre pe front sînt unul la opt", a spus Alexandr Lukașenko.

Președintele Belarusului a continuat: "Vă vor măcina, iar apoi vor face ceea de ce vă este frică cel mai mult. Vă vor rupe de Moldova, de Transnistria. Ce veți face atunci?"


Pe de altă parte, "polonezii își freacă mâinile, împinși de americani". "Ei vor rupe de la voi vestul (Ucrainei). Veți rămîne cu o bucată (de teritoriu), dacă va mai fi. Iată ce se va întîmpla cu voi? Și nu va mai exista nici un fel de stat Ucraina. Pămîntul nostru natal, al vostru și al meu", a subliniat liderul belarus.

39
4
1
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?