X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Lisnevschi: "Partidele din Moldova au cerut să li se adauge procente în sondajele de opinie"

31 ian. 2022,, 12:30   Politică
2476 2

În Moldova au existat cazuri în care partidele politice au cerut să li se adauge procente în sondajele de opinie realizate de companii.

Despre acest lucru a declarat sociologul Ian Lisnevschi, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" de la postul de televiziune NTV-Moldova, relatează Noi.md .

"Da, dacă să fiu sincer, au existat astfel de întrebări. Nu am întrebat cîți bani au oferit pentru asta, pentru că nu ne interesează acest lucru. Înțelegeți, ar fi trebuit să li se ofere cîteva milioane, pentru a lua și a nu mai funcționa. Pentru că mîine- poimâine va fi un alt partid sau un alt client. Și cînd apar astfel de acțiuni, atunci nivelul de încredere va fi mult mai mic. Iar anume nivelul de încredere înseamnă numărul de clienți care apelează la noi", a subliniat el.
Întrebat dacă astfel de situații s-au întîmplat pe piața moldovenească, el a spus că sincer nu știe dacă au existat astfel de cazuri sau nu.
"Recent am studiat practic toate prezentările sociologice care au fost oferite în ultimii 10 ani, iar în unele probleme am văzut această tendință, dar nu m-am concentrat pe rating. Nu mă interesează cînd oamenii spun pentru cine vor vota. Da, acesta este rezultatul pentru ziua de astăzi, chiar și pentru de ieri. Pentru că, să zicem, sondajul a fost realizat ieri. Dar pe mine mă interesează alte întrebări care răspund de fapt la întrebarea cine va cîștiga alegerile. Poate fi activitatea, poate fi încrederea, pot fi probleme privind strategia unui politician", a spus Ian Lisnevschi.
1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?