X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

La Parlament, a avut loc o ședință în cadrul Grupului de lucru parlamentar privind Găgăuzia

11 mar. 2022,, 16:37   Politică
2861 0

La Parlament, a avut loc o ședință în cadrul Grupului de lucru pentru asigurarea, în cadrul normelor constituționale, a funcționalității unității teritoriale autonome Găgăuzia și a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al UTA Găgăuzia.

Este prima întrunire pe această platformă, de la constituirea Parlamentului Republici Moldova de legislatura a XI-a și Adunării Populare a Găgăuziei de legislatura a VII-a.

Participanții la ședință au făcut un schimb de opinii privind obiectivele grupului de lucru în contextul actual și într-o perspectivă mai mare.

”Trăim într-o perioadă complicată, care necesită mai multă solidaritate şi înțelegere reciprocă în societate. Avem nevoie de un dialog deschis, pragmatic, pentru ca împreună să construim o viață mai bună pentru toți cetățenii țării noastre”, a declarat Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în fața participanților.

Grupul de lucru pentru asigurarea, în cadrul normelor constituționale, a funcționalității unității teritoriale autonome Găgăuzia şi a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al UTA Găgăuzia, a fost creat la 20 noiembrie 2015. Scopul activității Grupului este de a îmbunătăți funcționarea Autonomiei găgăuze în cadrul constituțional al Republicii Moldova, avînd la bază Legea privind statutul special al Găgăuziei din anul 1994.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?