X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4028

La Chișinău, va apărea un birou al Ambasadei Greciei

12 mai. 2023,, 11:10   Politică
3581 0

La Chișinău, ar putea apărea în viitorul apropiat un birou al Ambasadei Greciei. Despre aceasta a anunțat Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, după întrevederea la Ministerul Afacerilor Externe și Integrăii Europene (MAEIE) cu Konstantinos Fragkogiannis, viceministrul de externe al Greciei.

În Moldova, există un Consulat Onorific al Greciei, iar Ambasada Republicii Elene în Republica Moldova își are sediul la București.

„Am salutat decizia părții elene de a deschide, în viitorul apropiat, un birou al Ambasadei Greciei, cu scopul de a stimula relațiile bilaterale dintre țările noastre. Am discutat, de asemenea, despre cooperarea în sectorul energetic între Republica Moldova și Grecia, precum și necesitatea intensificării relațiilor economice”, a declarat Nicu Popescu.

Ministrul de externe a reafirmat că obiectivul strategic al țării noastre este aderarea la Uniunea Europeană.

În acest context, oficialul moldovean a exprimat recunoștința pentru sprijinul constant pe care Grecia îl acordă în procesul de modernizare a Republicii Moldova și în eforturile noastre de a deveni parte a UE.


„Am menționat, de asemenea, progresele pe care țara noastră le-a înregistrat în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene. Ne bazăm pe sprijinul Greciei în demararea negocierilor de aderare la UE pînă la sfîrșitul acestui an”, a mai spus diplomatul moldovean.

Konstantinos Fragkogiannis, aflat la Chișinău, conduce o delegație oficială în cadrul celei de-a patra ședințe a Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică, precizează MAEIE.

1
0
2
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?