X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Kulminski, despre implicarea lui Recean în reglementarea transnistreană

5 iul. 2022,, 14:33   Politică
2913 0

Faptul că administrația prezidențială se implică în gestionarea domeniului reglementării transnistrene este un lucru salutabil, consideră fostul vicepremier pentru Reintegrare Vlad Kulminski.

Fostul membru al cabinetului de miniștri confirmă că în ultima perioadă se observă o implicare activă a consilierului prezidențial în domeniul securității Dorin Recean în gestionarea problematicii transnistrene, dar acest lucru nu are o conotație negativă, dimpotrivă.

„După părerea mea este un fapt binevenit că în problemele respective se implică și administrarea prezidențială, și Guvernul. Eu mi-aș fi dorit ca și Parlamentul să fe implicat reglementarea anumitor probleme. Domeniul reglementării transnistrene este pe locul 130 din punctul de vedere a percepției publice. Oamenilor le este indiferent ce se întîmplă în acest domeniuș și, spre regret, acolo nu sînt capacități. Sînt foarte puțini oameni care se ocupă de asta. După părerea mea, Dorin Recean este implicat în acest portofoliu și este un fapt chiar binevenit”, a relatat Kulminski la emisiunea „Puterea a patra”.

„Eu știu că el se impică în gestionarea mai multor probleme, crize, probabil e pentru că el știe să le gestioneze”, a mai adăugat el.

Vlad Kulminski a mai subliniat că lipsa unei coordonări eficientă între diverse structuri ale statului în problematica transnsitreană, dar și lipsa unui set unic de de politici, se resfrînge negativ asupra gestionării acestui domeniu.


„Am mai spus chestia asta – la noi de fapt sînt 10 politici de reglementare transnistreană: vama face una, fiscul alta, toate ministerele fac altceva, SIS-ul face treaba lor. Aici chiar se cere ordine, structură. Este ceea ce eu chiar încercam să construiesc, cînd eu eram în funcția dată”, a mai spus Kulminski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?