Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4011

Krasnoselski a numit drept speculații declarațiile lui Sandu

4 dec. 2020,, 10:40   Politică
5668 13

Șeful Transnistriei, Vadim Krasnoselski, consideră drept speculații declarațiile politicienilor moldoveni privind retragerea din regiune a Grupului Operativ al trupelor ruse (GOTR).

Declarația a fost făcută pentru corespondentul TASS, comentînd îndemnurile de retragere a trupelor și de transformare a operațiunii de pacificare cu participarea Federației Ruse pe Nistru, despre care a vorbit anterior președintele ales al Moldovei, Maia Sandu.

"Asemenea declarații ale politicienilor moldoveni sînt curate speculații. Noi pornim de la faptul că GOTR și contingentul de pacificare al Federației Ruse reprezintă un mecanism unic de prezență militară rusă legală în Transnistria, care este baza stabilității și securității pe Nistru. Militarii ruși nu încalcă în nici un fel integritatea teritorială a statului vecin, deoarece sînt amplasați pe teritoriul Transnistriei, în mod legal, în conformitate cu voința cetățenilor din regiune, exprimată la referendumul din 1995", a spus Krasnoselski.

El a explicat că, din cauza "relațiilor de stat-juridice nerezolvate, Transnistria și Moldova nu au o înțelegere complexă care să excludă posibilitatea reluării confruntării militare directe". "Chiar și din acordurile în vigoare privind interacțiunea organelor de drept ale părților, Moldova a ieșit unilateral", a menționat liderul Transnistriei.

"Astăzi, între Transnistria și Moldova este în vigoare acordul "Cu privire la principiile reglementării pașnice a conflictului armat" din 1992, potrivit căruia în zona de securitate activează regimul de încetare a focului. Orice încercare de a distruge mecanismul de garanție existent ar putea duce la revenirea conflictului moldo-transnistrean la situația de facto de la începutul anilor '90", a avertizat Krasnoselski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?