X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Kedmi: "Rusia este împotriva aderării Moldovei, Ucrainei și Georgiei la NATO"

14 ian. 2022,, 11:00   Politică
4888 16

Rusia se opune avansării în continuare a NATO spre est și aderarea la Alianța Nord-Atlantică a unor noi țări, inclusiv Moldova, Ucraina și Georgia, precum și revenirea trupelor NATO la starea din 1997. În același timp, Statele Unite și NATO încearcă să exprime gînduri complet sălbatice despre legalitatea sau ilegalitatea prezenței forțelor ruse în Transnistria, Abhazia și Osetia de Sud, nu înțeleg esența negocierilor în sine și încearcă și mai mult să amenințe Federația Rusă.

Despre acest lucru a declarat omul de stat israelian, diplomatul, expertul militaro-politic, fostul șef al Serviciului Special israelian "Nativ", Iakov Kedmi într-un interviu acordat canalului YouTube "Соловьёв Live", relatează Noi.md .

Referindu-se la recentele discuții și consultări dintre Rusia, Statele Unite și NATO desfășurate la Geneva și Bruxelles, el a menționat că au fost programate întîlniri și ca urmare nu s-a întîmplat nimic neașteptat.

"Adică, pentru a continua să ne mișcăm, trebuia să încercăm să rezolvăm problema prin mijloace politice deja în prima etapă. Nimeni nu este naiv în conducerea rusă să creadă că imediat ce Rusia își va prezenta cererile, americanii vor spune: "Ah, da. De ce nu ne-am gîndit la asta mai devreme. Ne scuzați, vă rog! Așa este, așa este. Imediat vom pleca". Acest lucru este deosebit de bun în raport cu tovarășii NATO, în special prietenii indigeni, urmași ai Rusiei, cum ar fi polonezii, pribalticii și așa mai departe. Adică acesta a fost un pas planificat. Această etapă a avut un scop clar pentru Rusia. Un scop clar a existat: să-și prezinte viziunea și cerințele într-un mod foarte clar, foarte politicos. Ce s-a întîmplat ca urmare a acestui lucru? Destul de așteptat, ei nu au răspuns la aceste solicitări. Dacă reprezentanta Americii încă avea un fel de mențiune despre o parte din ceea ce vorbea Rusia, atunci cei "NATO" nu aveau deloc. Mai mult decît atît, ei încearcă să reunească și să prezinte aceste negocieri destul de intenționat, precum că negocierile se desfășoară cu privire la Ucraina. De aceea ei umflă toată această isterie despre concentrarea trupelor la granița cu Ucraina și încep să vorbească, să vorbească și să vorbească despre Ucraina. Rusia nu a ridicat problema Ucrainei", a subliniat Iakov Kedmi.

"Rusia a ridicat problema avansării NATO spre est și a enumerat, pe lîngă țările în care Alianța Nord-Atlantică a avansat deja, țările pe care nu dorește să avanseze NATO, inclusiv Ucraina, Georgia și Moldova. Dar Rusia, dacă vorbim despre NATO, pune întrebarea foarte concret. NATO se întoarce la starea sa din 1997. Dar nimeni nu a răspuns la asta. Ei au încercat să exprime gînduri complet sălbatice despre legalitatea sau ilegalitatea prezenței forțelor ruse în Transnistria, în Abhazia sau în Osetia de Sud. Acest lucru sugerează că ei nu înțeleg deloc esența acestor negocieri. Acest lucru sugerează că încearcă să evite negocierile. Dar în spatele la toate acestea se află un motiv mai solid și unul mai groaznic. Ei nu înțeleg că Rusia are de gînd să schimbe serios această situație. Ei încearcă să se convingă: "Dar ce poate face Rusia? Rusia nu a făcut nimic. Ei și-au înaintat cerințele lor, iar noi le-am înaintat pe ale noastre". Ca la grădiniță, ei nu înțeleg esența problemei. Nu numai că nu înțeleg ce a spus Rusia, ei absolut nerușinat, fără negociere, amenință Rusia. Dar Rusia a amenințat pe cineva în timpul acestor negocieri? Rusia a spus: "Noi credem că situația actuală amenință Rusia." Ca răspuns, ei au început să amenințe și mai mult Rusia, în special cel mai luptător - Departamentul de Stat al SUA, a început deja să vorbească despre noi livrări de arme, noi întăriri și presiuni economice asupra Rusiei", a declarat diplomatul, expertul militar-politic, fostul șef al Serviciului de Informații israelian "Nativ".


4
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?