X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Îndemnul Alinei Russu în contextul începerii campaniei electorale

26 ian. 2019,, 12:30   Politică
2321 0

În Republica Moldova s-a dat start oficial campaniei electorale pentru alegerile Parlamentului Republicii Moldova din 24 februarie 2019.

Comisia Electorală Centrală (CEC) cheamă concurenții și instituțiile mass-media să desfășoare o campanie electorală în strictă conformitate cu prevederile legislației electorale. Funcționarii electorali sînt îndemnați să-și realizeze competențele, și de această dată, într-o manieră legală, corectă și profesionistă și să întreprindă toate măsurile necesare pentru asigurarea unui proces electoral liber și corect.

”CEC a făcut un îndemn către toți concurenții electorali, funcționații și cetățenii de a manifesta respect și maturitate politică față de corectitudinea realizării campaniei electorale și de a ține de respectarea principiului legalității care activitățile desfășurate în cadrul campaniei electorale să fie cu respectarea normelor prevăzute de lege”, a declarat Alina Russu, președinta CEC.

Potrivit Codului electoral, cetăţenii Republicii Moldova, partidele şi alte organizaţii social-politice, blocurile electorale, candidaţii şi persoanele de încredere ale candidaţilor au dreptul de a supune discuţiilor libere şi sub toate aspectele programele electorale ale concurenţilor electorali, calităţile politice, profesionale şi personale ale candidaţilor, precum şi de a face agitaţie electorală în cadrul adunărilor, mitingurilor, întîlnirilor cu alegătorii, prin intermediul mijloacelor de informare în masă, prin expunerea de afişe electorale sau prin intermediul altor forme de comunicare.

Monitorizarea obiectivă și imparțială a alegerilor de către misiunile de observare naționale și internaționale să reprezinte un garant al transparenței și proceselor electorale.


De corectitudinea comportamentului fiecărui subiect electoral implicat în organizarea și desfășurarea alegerilor depinde rezultatul acestora care, de altfel, reflectă voința alegătorilor.

Comisia Electorală Centrală îndeamnă la o ”campanie electorală în condiţii de concurenţă egală, cu informarea obiectivă a alegătorilor asupra proceselor electorale, cu respectarea demnităţii participanţilor în campanie, într-un climat de încredere şi respect reciproc”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?