Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Încă un candidat la funcția de bașcan al Găgăuziei

27 feb. 2023,, 12:00   Politică
4874 0

Pentru funcția de bașcan al ATO Găgăuzia a hotărît să concureze și fostul deputat al Adunării Populare a Găgăuziei din partea Partidului Socialiștilor. Grigorii Uzun.

El și-a anunțat intenția de a candida la această funcție în emisia postului de televiziune GRT, transmite portalul Gagauzinfo.

"Am decis că voi candida pentru funcția de bașcan. Sînt sigur că echipa cu care am lucrat mult timp mă va susține. Ne vom înregistra și, cred, va exista o declarație corespunzătoare a Partidului Socialiștilor", a spus Grigorii Uzun.

Alegerile bașcanului UTA Găgăuzia este programată pentru 30 aprilie. Actualul bașcan Irina Vlah a deținut această funcție timp de două mandate consecutiv și, în consecință, nu va mai putea candida la această funcție.

După cum scrie newsmaker.md, Grigorii Uzun este originar din Vulcănești. La sfîrșitul anilor 90, împreună cu familia, s-a mutat în Rusia, însă cu patru ani în urmă a revenit în Moldova. În 2017, a fost ales deputat al Adunării Populare a Găgăuziei din partea Partidului Socialiștilor.

14
0
2
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?