Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

În Parlament va fi propusă demisia lui Zagorodnîi

3 iul. 2019,, 16:00   Politică
4077 4

Membrii Comisiei Economie, Buget și Finanțe, au sprijinit astăzi inițiativa deputatului Dumitru Alaiba, cu privire la prezentarea în plenului Parlamentului a unui proiect de demitere a lui Anatolie Zagorodnîi din funcția de director al Agenției Naționale de Soluționae a Contestațiilor.

Dumitru Alaiba spune că Zagorodnîi a fost numit în funcția respectivă, deși nu avea experiența necesară.

„Motive de a-l demite pe domnul Zagorodnți sînt multe. Conflicte de interese, dosarul depus incomplet, afiliere politică de facto, lipsa transparenței procesului, concursul pur formal. Dar principalul argument – Partidul Democrat l-a numit cu încălcare clară a criteriilor legale. Anatol Zagorodnîi nu are experienţă de cel puţin 3 ani în domeniul achiziţiilor publice”, precizează Dumitru Alaiba.

Deputatul democrat Vladimir Cebotari a declarat însă că Zagorodnîi poate fi demis doar la solicitarea a trei dintre consilierii Agenției, dar nu la inițiativa Parlamentului. Astfel, aprobînd o astfel de hotărîre, deputații ar încălca legea.

Fostul deputat democrat Anatolie Zagorodnîi a fost numit de Parlament în funcția de Director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor la începutul lunii februarie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?