X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

În opt localități din țară vor avea loc alegeri repetate

5 noi. 2023,, 22:16   Politică
18275 0

Președinta Comisei Electorale Centrale, Angelica Caraman, a anunțat că în opt localități din țară alegerile au fost declarate nevalabile, întrucît la urnele de vot s-au prezentat mai puțin de 25 la sută din alegători.

Întrucît rata de participare la vot, prevăzută de Codul electoral nu a fost întrunită, în cele opt localități vor fi organizate alegeri repetate.

Este vorba de satul Sămănanca din r. Orhei, Cunicea din r. Florești, com. Nicolaevca din r. Florești, Chirsova din UTA Găgăuzia, satul Aluatu din r. Taraclia, Cotovscoie din UTA Găgăuzia, com. Salcia din r. Taraclia și Chioselia Rusă din UTA Găgăuzia.

„Conform Codului electoral, alegerile pot fi considerate valabile dacă la ele participă mai mult de 1/4 din alegători. Dacă prezența este sub această rată, CEC dispune organizarea în timp de 2 săptămîni a alegerilor repetate. În general alegerile s-au desfășurat fără incidente majore. Toate sesizările au fost soluționate sau au fost redirecționate către instituțiile de resort”, a declarat Angelica Caraman.

În total, în cadrul scrutinului de astăzi și-au exercitat dreptul la vot 1.147.394 de alegători, ceea ce constituie 41,40 la sută.


0
4
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?