X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

În caz de necesitate, R. Moldova va beneficia de 250 milioane de euro din partea UE

10 noi. 2022,, 10:01   Politică
2727 1

„Astăzi am venit aici, în această țară frumoasă, să demonstrez oamenilor din UE că UE este ferm alături de dumneavoastră”. Așa și-a început discursul șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aflată într-o vizită la Chișinău.

„Solidaritatea UE cu RM este de neclintit și așa cum oamenii din RM au arătat această solidaritate de neclintit pentru refugiații din Ucraina, Moldova arată încă o dată atașamentul față de valorile UE. O țară mică, cu o inimă extraordinar de mare. Noi vă stăm alături în acest proces”, a declarat președinta Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen a amintit și despre sprijinul pe care l-a oferit UE țării noastre, menționînd că R. Moldova nu va fi lăsată de una singură în perioada de criză pe care o avem.

„În ultimul an, UE a acordat 840 milioane de împrumuturi și granturi nerambursabile. Noi ne vom asigura ca să facem tot posibilul ca să facem față acestei crize. Am pregătit un pachet suplimentar. 200 milioane de euro vor fi acordați în caz de necesitate - 100 de mii sub formă de grant și 100 sub formă de împrumut. 50 milioane vor fi acordați ca suport bugetar țintit pentru a ajuta populația social vulnerabilă. În acest context, Comisia lucrează cu Comisia Energetică pentru a salva RM din situația creată”, a menționat președinta Comisiei Europene.

„RM nu este doar vecinul nostru, partenerul, prietenul, dar este și un candidat de aderare la UE. Moldova este parte din familia noastră UE, iar familia stă unită în vremuri grele”, a concluzionat Ursula von der Leyen

2
0
0
1
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?