X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ilan Șor rămîne fără identitatea moldovenească

27 oct. 2023,, 16:49   Politică
4285 0

Curtea de Apel Chișinău a respins apelul declarat de Ilan Șor împotriva Agenției Servicii Publice (ASP), care i-a anulat în 2021 actele de identitate moldovenești.

Astfel, a fost menținută decizia primei instanțe care a constatat că cererea fostului lider al partidului declarat neconstituțional Șor nu este întemeiată.

Actele de identitate moldovenești ale lui Ilan Șor, buletinul de identitate eliberat în 2012, dar şi paşaportul emis în 2010 au fost anulate de ASP în noiembrie 2021, notează Noi.md cu referire la anticoruptie.md.

Instituția a anunţat într-un comunicat de presă că a efectuat un control, la solicitarea Procuraturii Anticorupţie, în urma căruia s-a constatat că actele pe numele lui Ilan Şor au fost perfectate cu încălcarea legislaţiei şi în lipsa lui Ilan Şor.

Astfel, atît fotografia, cît şi semnătura olografă din actele anulate au fost luate din baza de date, fiind făcute cu cîţiva ani înainte. La fel, s-a stabilit că actele de identitate ar fi fost înmînate unor persoane terțe contrar prevederilor legale.


Decizia, pronunțată de completul de judecători Veronica Negru, Ina Dutca și Ecaterina Palanciuc, este executorie din momentul emiterii, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) în termen de două luni.

12
2
4
5
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?