X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Igor Grosu va vizita Bruxelles. Pe cine va întâlni

1 iul. 2023,, 13:45   Politică
3183 2

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, însoțit de o delegație parlamentară, va efectua o vizită oficială la Bruxelles, în perioada 3-5 iulie 2023.

Igor Grosu se va întîlni cu Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, cu care va susține și o conferință de presă. La Parlamentul European, Igor Grosu va avea o intervenție în cadrul audierilor organizate pe platforma Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE și va discuta cu Copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere UE-RM, Siegfried Mureșan.

Președintele Parlamentului mai are planificate întrevederi cu Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, cu Comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, cu mai mulți europarlamentari.

Agenda vizitei include și întrevederi cu conducerea Parlamentului Regatului Belgiei: cu Președinta Camerei Reprezentanților, Eliane Tillieux, și cu Președinta Senatului, Stephanie D’Hose. Întrevederea cu Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, va fi urmată de declarații de presă.

Tradițional, în agenda vizitei figurează întîlnirea Președintelui Parlamentului cu cetățenii moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Regatul Belgiei. Discuțiile vor avea loc la sediul Ambasadei Republicii Moldova de la Bruxelles pe data de 4 iulie.


Tot în perioada 3-5 iulie, un grup de deputați ai Parlamentului Republicii Moldova vor efectua o vizită de studiu la Parlamentul European privind procesul de aderare la UE. Vizita are loc în cadrul Memorandumului de înțelegere între Parlamentul European și Parlamentul Republicii Moldova, semnat în noiembrie 2021. Programul respectiv include instruiri, inclusiv online, vizite de studiu, stagieri.

2
0
0
1
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?