X 
Eurovision stiri: 523
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4012

Haos la Parlament: Încercările de a prezenta legea bugetului, zădărnicite de protestul opoziției

3 dec. 2020,, 12:16   Politică
4136 4

Tentativa de a dezbate în plenul Parlamentului proiectul legii bugetului de stat a eșuat, după ce deputații din opoziție au continuat să boicoteze ședința plenară.

Pe fondalul huduielilor din partea opoziției, ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, nu a putut prezenta proiectele de legi.

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, a anunțat pauză de o oră, urmînd ca ulterior să fie convocați liderii fracțiunilor parlamentare la Biroul Permanent. El a făcut apel la calm și abținere de la comportament agresiv în sala de plen.

"În sală se află ministrul Finanțelor, pe agendă avem trei bugete: cel național, medical și social, extrem de importante pentru țară. Propunerea este să-l audiem pe dl ministru, examinăm aceste proiecte de lege așteptate de toată țara, după care decidem ce facem mai departe. Astăzi examinăm doar prima lectură, este primordial acest lucru", a anunțat Vlad Bătrîncea.

Opoziția a continuat însă acțiunea de protest, astfel încît ministrul Finanțelor nu a fost lăsat să vorbească. În consecință, vicepreședintele Parlamentului a anunțat o pauză de oră.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?